Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ο Γιώργος Αμυράς "πρεσβευτής" για την διάσωση της Caretta caretta


Δεν είναι λίγες οι φορές που ο δημοσιογράφος και Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας, Γιώργος Αμυράς, έχει δηλώσει την συμπαράστασή του στην προσπάθεια του ΑΡΧΕΛΩΝ για την προστασία των θαλασσίων χελωνών, αυτών των χαρισματικών θαλάσσιων ερπετών που απειλούνται παγκοσμίως.
Ο Γιώργος Αμυράς έχει δηλώσει ότι εκτός από τα μονοπάτια της Φολεγάνδρου, το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελώνων στην Γλυφάδα, είναι ένα από τα αγαπημένα του μέρη.

Δεν μπορούσαμε να μη μπούμε στον πειρασμό να του ζητήσουμε να γίνει «πρεσβευτής» της προσπάθειας ευαισθητοποίησης για την σωτηρία της Caretta caretta και να παρουσιάσει το νέο τηλεοπτικό spot του ΑΡΧΕΛΩΝ, μαζί με τους εθελοντές του Κέντρου Διάσωσης.

Την θετική του ανταπόκριση βοήθησε και η εταιρεία παραγωγής GAP-TV-FACILITIES και στο σενάριο και σκηνοθεσία ο Γιώργος Πετρόπουλος, στη διεύθυνση φωτογραφίας ο Ανδρέας Πετρόπουλος, στην ηχοληψία και μοντάζ ο Αλέξανδρος Σακελαρίου και στην μουσική ο Αντώνης Κολλιόπουλος, τους οποίους και ευχαριστούμε για την εθελοντική τους προσφορά!

Με την φράση:
-Θα μείνεις θεατής;
-Ο ΑΡΧΕΛΩΝ σε χρειάζεται!
- Έλα μαζί μας!
ο Γιώργος Αμυράς προτρέπει κάθε έναν που μπορεί και θέλει να βοηθήσει την προσπάθεια του ΑΡΧΕΛΩΝ, να μπει στο www.archelon.gr και να βρει κάποιον τρόπο να βοηθήσει το απειλούμενο ζώο.
Το τηλεοπτικό spot μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο: http://youtu.be/_MGRQUhqsB0

Ο Γιώργος Αμυράς μαζί με την Ρένια Τσιτσιμπίκου είναι και «Μένουμε Ελλάδα». Η αγαπητή αυτή εκπομπή φιλοξένησε 2 φορές τον ΑΡΧΕΛΩΝ προβάλλοντας διεξοδικά τις δράσεις του και το έργο του.
Την Μ. Πέμπτη 21 Απρίλη (http://youtu.be/xg13SYakL08 ) και την Τετάρτη 8 Ιουνίου (http://youtu.be/TMN7-BmAl-I ) παρουσίασαν ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ από τον Ν. Κυπαρισσιακό κόλπο και νέα από την έναρξη ωοτοκίας των θαλασσίων χελωνών στην Ελλάδα.

Γιώργο, σε ευχαριστούμε!